Här grips mannen på tunnelbanestationen. Foto: Brottsplats Sthlm

Man anhållen efter misstänkt bombhot i tunnelbanan

Uppdaterad
Publicerad

Den man som greps av polisen efter ett misstänkt bombhot på ett tunnelbanetåg under söndagskvällen har anhållits. Mannen är misstänkt för grovt olaga hot, uppger polisen.

Bomblarmet kom till polisen klockan 20.25 på söndagskvällen. En passagerare hade då larmat tågpersonal på tunnelbanan om att det fanns en man med en bomb i en av vagnarna.

– En passagerare pratade med tågpersonalen och sade att det fanns en man med en bomb ombord på tåget. Hur passageraren hade fått reda på det vet jag inte, sa Mats Eriksson vid Stockholmspolisen under söndagskvällen.

Ofarligt föremål

Tågstationen vid Västra skogen i Solna evakuerades och spärrades av. Tågtrafiken stoppades tillfälligt mellan Fridhemsplan och Solna strand. Strax efter klockan nio på kvällen greps en man på perrongen av polisens insatsstyrka.

– Vi jobbar utifrån hypotesen att det är rätt person, sa Mats Eriksson vid Stockholmspolisen.

Det föremål som mannen hade med sig beslagtogs av polisen och vid 22.00-tiden meddelade polisen att föremålet bedömdes vara ofarligt och tunnelbanetrafiken återupptogs.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.