Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En person påträffades livlös efter skottlossningen i Solna, norr om Stockholm, på fredagskvällen. Foto: Janne Åkesson/Swepix

Skjutning norr om Stockholm – en man död

Uppdaterad
Publicerad

En man sköts på fredagskvällen till döds i Huvudsta centrum i Solna norr om Stockholm. Polis och ambulans kallades platsen efter att flera personer ringt in om smällar. På plats hittades en man vars liv, trots vård av sjukvårdspersonal, inte gick att rädda.

– Nu håller vi på med en polisinsats för att hitta den eller de som har utfört det här brottet och håller förhör, säger Per Fahlström, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Han berättar att den döde är en vuxen man. Enligt polisens hemsida har en förundersökning gällande mord inletts och brottsutredande åtgärder pågår.

Våldsvågen i Stockholm

Om denna skjutning har någon koppling till den tidigare skottlossningen på fredagen mot en lägenhet i Fruängen vet polisen inte ännu.

– Vi kommer naturligtvis utreda det här noga.

Vid 23.30 på fredagskvällen inkom även larm om en explosion vid ett flerfamiljshus i Skarpnäck i södra Stockholm. På plats konstaterade polisen att det skett en detonation i ett trapphus.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsvågen i Stockholm

Mer i ämnet