Polisens avspärrning i Stocksund i Danderyd. Foto: Marco Blomberg/STHLMNEWS

Man i 50-årsåldern död efter skottlossning i Danderyd

Uppdaterad
Publicerad

Tre personer har gripits misstänkta för inblandning i mordet på en man i 50-årsåldern som hittades skjuten till döds vid Ica-butiken i Stocksund i Danderyds kommun.

Larmet kom in till polisen klockan 20.22 efter att det hörts höga smällar i området. Kort därefter påträffar polisen den skjutna mannen. Ambulanspersonal kallades till platsen, men hans liv gick inte att rädda.

– Polisens tekniker är på plats, man markerar ut på marken där man har hittat tomhylsor. Alla bilar som tar sig till avspärrningarna får vända om, polisen ber alla som inte bor i området att ta en annan väg, säger SVT:s reporter Mohamed Said, som är på plats, och fortsätter:

– Ett närliggande hus har spärrats av, men vad polisen gör där vet vi ännu inte.

Tomhylsor hittade

Polisen har hittat tomhylsor på platsen och kommer nu att genomföra dörrknackning i området, som beskrivs som ett lugnt bostadsområde med flera barnfamiljer.

– Vi är kvar på platsen, och vi kommer att höra personer som kan ha sett något. Det är allt jag kan säga just nu, säger Towe Hägg, polisens presstalesperson i Stockholm.

Under natten har tre personer gripits och efter uppgifter som framkommit i förhör har åklagaren beslutat att de ska anhållas misstänkta för delaktighet i mordet.

Polisen har inlett en förundersökning om mord. Under hela tisdagen finns lokalpolisen på plats för att besvara allmänhetens frågor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.