Foto: SVT

Skottlossning i Järfälla – en person avliden

Uppdaterad
Publicerad

Ingen person har gripits efter dödsskjutningen i Barkarbystaden i Järfälla igår kväll. En person hittades skadad i anslutning till en bil.

Han avled senare på sjukhuset.

–Ingen person har gripits för mordet men många poliser jobbar med ärendet, säger Ewa Nilsson, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Flera personer larmade vid 19-tiden under tisdagen om att de hört skottliknande ljud vid Barkarbystaden.

– Väl på plats påträffas en skadad person i anslutning till en bil, säger Anna Westberg, presstalesperson vid Stockholmspolisen, till TT.

Mannen dog senare på sjukhus.

En större polisinsats pågick fortfarande vid 21-tiden vid ett matvaruhus vid Barkabystaden och polisen sökte efter gärningspersoner och pratade med vittnen.

Övergiven bil

Polisen kontrollerade bilar i anslutning till platsen. En bil i avspärrningsområdet stod övergiven med trasig vindruta.

Det finns inga uppgifter om att händelsen skulle ha något samband med skottlossningen tre timmar tidigare på Lidingö där en man sköts till döds.

– Man kan aldrig utesluta, men just nu utreder vi det som två separata händelser, säger Åsa Wallentin till SVT Nyheter.

SVT Nyheters reporter på plats har pratat med en boende i området.

– Min fru och dotter kom ut från Ica strax efter att det hade hänt. Min dotter såg personen ligga på gatan så min fru täckte över min dotters ögon. Det är inte acceptabelt att det händer mitt på blanka dagen.

På plats fanns även trygghetsvärdar under kvällen för att lugna och svara på frågor.

Polisen har inlett en förundersökning gällande mord.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.