En person har hittats skadad efter larm om skottlossning i Rotebro. Foto: Janne Åkesson/Swepix

Larm om skottlossning i Rotebro – en man skadad

Uppdaterad
Publicerad

En skadad man har hittats i anslutning till en fastighet i Rotebro.

Polisen kallades till platsen efter larm om skottlossning.

Klockan 17.15 på torsdagen kallades polis och ambulans till platsen där ett vittne hittat en skadad man. Mannen har först till sjukhus med oklara skador.

– Vi har flera patruller som kallats till platsen. Men jag kan inte bekräfta att det handlar om en skottskada. En person har ringt in och sagt att en man hittats skottskadad, säger Åsa Wallentin vid Stockholmspolisen.

Vittnen hörde smällar

Polisen har även fått in uppgifter om att en eventuell misstänkt ska ha lämnat platsen. Flera personer har uppgett att man har hört någon form av en smäll.

– Vi kommer att höra vittnen för att bilda oss en uppfattning om vad som har hänt, säger Åsa Wallentin vid Stockholmspolisen.

Utreds som mordförsök

Polisen genomför en teknisk undersökning på platsen och söker av området under torsdagskvällen.

– Vi kontrollerar ett antal adresser som vi har fått uppgifter om, som kan vara intressant i ärendet, säger Åsa Wallentin.

Ingen person är gripen. Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord. Enligt polisen var den skadade mannen vid medvetande under färden till sjukhus.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.