Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ett område i Hökarängen är avspärrat och polisens helikopter har synts i området. Foto: Blåsljusbilder

Skottlossning mot hus i Hökarängen – stor polisinsats

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagskvällen pågick en polisinsats i Hökarängen i södra Stockholm.

– Jag kan bekräfta att det har skjutits mot ett hus, mer kan jag inte säga just nu, säger polisens presstalesperson Daniel Wikdahl.

Polisen larmades strax innan klockan 21 på onsdagskvällen till en plats i Hökarängen efter att många rapporterat att de hört höga smällar.

Enligt polisen har det skjutits mot en husfasad och två personer ska ha setts springa från platsen i samband med händelsen.

– Vi vill jättegärna komma i kontakt med vittnen som kan ha sett dessa personer, säger Daniel Wikdahl på polisen i Stockholm.

Ingen människa har, enligt honom, skadats vid skottlossningen.

Tunnelbanan stoppad

Polisen rubricerar det hela som grovt vapenbrott. Under kvällen pågick en insats med många patruller på plats. Ett område runt fastigheten spärrades av.

Under en del av jakten på gärningsmännen stoppade polisen tunnelbanetågen från att stanna vid station Hökarängen, uppger SL.

Polisen sköt varningsskott i Bandhagen

Med anledning av händelsen i Hökarängen stoppade en polispatrull en person i Bandhagen, cirka två kilometer strax efter klockan 21.

– Personen hade enligt patrullen ett väldigt avvikande beteende. Under ingripandet avlossades varningsskott och personen omhändertogs, säger Daniel Wikdahl.

Personen släpptes senare då utredningsåtgärder visat att denne inte har någon koppling till händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.