Flera körfält stängdes av när stora stenblock spridits på vägen efter olyckan. Foto: Janne Åkesson/SWEPIX

Lastbilsolycka på E4 utanför Stockholm – flera filer stängdes av

Uppdaterad
Publicerad

En lastbil har vält på E4 i höjd med Norrviken i Sollentuna utanför Stockholm. Stora stenblock har spridits på vägen och bara en fil var under natten öppen i både norrgående och södergående rikting.

Larmet kom till räddningstjänsten klockan 22.42 på onsdagskvällen. Lastbilen hade då av oklar anledning kört in i mitträcket och vält mitt på vägen. Lastbilen transporterade stora stenblock som snabbt spreds ut över vägen i både norrgående och södergående körfält.

– Det är bara en fil söderut och en fil i norrgående som fungerar. Och så kommer det säkert vara en bra stund, säger Peter Tistan, ledningsoperatör på Räddningstjänsten.

”Arbetet drog ut på tiden”

Den första prognosen var att vägbanorna skulle vara rensade kl 03 men arbetet pågick under hela natten.

– Arbetet blev helt klart kl 05.52 och nu är det helt öppet för trafik. Arbetet drog ut lite längre på tiden än vad som var beräknat, säger Anders  Wallin Trafikverkerket.

Föraren klarade sig oskadd.

Polisen misstänker inget brott i samband med händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.