Foto: SVT/TT

Leif Silbersky: ”Esa kan få miljonskadestånd”

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagen friades 62-årige Esa Teittinen för mordet på sin vän i Stockholm 2010. Esa har suttit åtta år i fängelse – nu kan han få miljoner i skadestånd, enligt stjärnadvokaten Leif Silbersky.

– Skadeståndet kommer bli väldigt högt, säger Leif Silbersky.

Bevisningen mot Esa Teittinen har från början varit svag – det slår stjärnadvokaten Leif Silbersky fast efter att ha tittat igenom handlingarna. Att Esa släpptes fri under fredagen förvånade honom inte.

– Jag må ju säga att den bevisning som fanns mot honom från början var tafflig. Det är förvånande med den dåliga bevisningen som fanns i hovrätt och tingsrätt, säger stjärnadvokaten Leif Silbersky.

Silbersky kritisk mot åklagaren

Leif Silbersky är kritisk mot den åklagare som drivit målet till Svea Hovrätt.

– Den åklagare som bedrivit målet förtjänar kritik att man belastar rättssystemet ytterligare en gång, säger Leif Silbersky.

Nu väntar ett mycket högt skadestånd, tror Silbersky.

– Esa kan få miljonskadestånd, säger han.

”Styrkan i rättssystemet är att det har rättats till”

Men samtidigt menar Silbersky att det är viktigt att inte måla upp en bild av ett rättssystem i kollaps.

– Det här visar att det inte finns ett hundraprocentigt rättssystem. Det här skulle inte fått ske, men det har skett. Men styrkan i rättssystemet är att det nu har rättats till, säger Leif Silbersky.

Det är ännu inte fastslaget hur mycket skadestånd Esa Teittinen kommer att få.

SVT Nyheter Stockholm söker kammaråklagare Ida Arnell för en kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.