Den förfallna fastigheten ska rustas upp. Foto: SVT

Lidingöbro värdshus kan bli lägenhetshotell

Uppdaterad
Publicerad

Målgruppen är personer som jobbpendlar till Stockholm.

Lidingöbro värdshus har varit stängt sedan 2004. Men nu finns det långt gångna planer på att den förfallna fastigheten ska byggas om till lägenhetshotell. Det förfallna värdshuset ska nu rustas upp.

– Det ska kännas som en del av Djurgården, tala till tidens anda samtidigt som det knyter an till byggnaderna som finns där ute, säger Lars Wikström som är ordförande i Värtans pärla som äger fastigheten till tidningen Östermalmsnytt.

Vänder sig till jobbpendlare

Målgruppen är framför allt personer som jobbpendlar till Stockholm och som behöver någonstans att bo på när de befinner sig i huvudstaden.

Ombyggnaden beräknas komma igång nästa vår eller sommar. Några vanliga bostäder kan däremot inte uppföras på platsen eftersom värdshuset ligger i Nationalstadsparken och där är inga nybyggnationer tillåtna.

– Vi är positiva till att de kommit igång med arbetet och är angelägna om att det blir något på platsen, det ser inte bra ut i dag, säger Koki Hjelmström, som är projektledare på Stockholms stads exploateringskontor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.