Linda Pira tar över hiphopscenen

Uppdaterad
Publicerad

Hon har fått ett stort skivkontrakt, släppt sin första EP och turnerar med landets största hiphopartister. Och i nästa veckas Grammisgala är artisten Linda Pira nominerad i inte mindre än tre kategorier.

– Det är väldigt få människor som har starquality. Det är något speciellt med henne. Hennes stil och flow. Allting sitter, säger Salla, producent på Redline Records som Linda Pira jobbar med.

För Linda Pira har en dröm gått i uppfyllelse.

Grammisgalan 2014

– Det blev mycket större än jag trodde. Det är jättekul för det har varit ens dröm men det är också jättesvårt att smälta allting, säger hon.

”De drog ur det musikaliska ur mig”

Intresset för musiken har funnits sedan Linda Pira var liten. Men en jobbig skolgång där Linda inte litade på vuxna gjorde det svårt för henne att tro på sig själv. Det var först när hon bytte skola till Fryshuset som något hände.

– Lärarna på Fryshuset byggde upp ett förtroende. De ville mig väl och drog ur det musikaliska ur mig. Då började jag helt plötsligt få ett förtroende för vuxna människor.

Blev mamma mitt i karriären

För Linda Pira blev 2013 ett händelserikt år. Hon fick ett stort skivkontrakt och släppte sin första EP Matriarken samtidigt som hon blev tvillingmamma.

–Det var skitjobbigt att ta sig till studion när jag var gravid. Jag mådde piss och var hur stor som helst. Men när man ser resultatet så kan man inte bli annat än peppad.

Tre nomineringar på Grammisgalan

På årets Grammisgala på onsdagen den 19 februari är Linda Pira trefaldigt nominerad, bland annat i kategorin Årets artist. Och i vår turnerar hon, landet runt, med några av Sveriges största hiphopartister.

– Man måste våga ta det där jävla steget hur läskigt det än är. Och får man en chans så måste man ta den. Och aldrig backa, säger Linda Pira.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Grammisgalan 2014

Mer i ämnet