Sångerskan Amy Taylor i den autraliska rockbandet Amyl and the Sniffers framträder på rockklubben Debaser Strand i Stockholm, tidigare i år. Foto: TT arkivbilder

Livescen på Hornstulls strand får vara kvar

Uppdaterad
Publicerad

Debaser Strand får vara kvar på Hornstulls strand, det skriver konsertarrangören på sin hemsida.

Det var i mitten av maj som beskedet att Debaser vid Hornstulls strand skulle läggas ner. Klubben har haft ett så kallat rivningskontrakt. I september 2020 skulle kontraktet upphöra när det gamla garaget som klubben huserar i skulle ses över och eventuellt renoveras.

Men enligt Debaser har Trafikkontoret gett besked om att klubben få vara kvar fram till nyårsafton 2020, något som tidningen Mitt i Stockholm var först att rapportera om.

– Vi är väldigt glada. Beslutet gör att våra bandbokare bokar program till och med nyårsafton 2020. Eftersom vår bransch har så lång framförhållning var detta nödvändigt för att inte få ett avbrott i verksamheten, säger Annelie Telford, vd och medgrundare till Debaser till SVT.

Flera livescener lagts ner

Under våren har flera livescener i Stockholm lagts ner vilket har skapat debatt. Barerna Snotty och Bitter Pills har tidigare meddelat att de tvingats stänga på grund av klagomål från grannar som störs. Även konsertlokalen Kägelbanan stänger efter att miljöförvaltningen kontaktat dem angående höga ljudnivåer.

Debaser Strand vid Hornstulls strand är den sista av konsertarrangörens klubbar efter att Debaser Slussen, Debaser Medis, Debaser Malmö har tvingats lägga ner.

Framtiden oviss

Men vad som händer med Debaser Strand efter stängningen vid årsskiftet 2020 är fortfarande oklart. Under hösten ska Trafikkontoret inspektera vägbanan som ligger på lokalens tak.

– Om vägbanan inte behövs renoveras direkt så får vi möjlighet att vara kvar fram tills det blir en renovering. Men vad som händer efter det, vet vi inte, avslutar Annelie Telford.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.