Livstidsdomen för mordet på Gülay Karagöz fastslagen

Uppdaterad
Publicerad

Livstids fängelse för mord. Svea hovrätt fastställde på torsdagen domen mot den 36-årige man som hösten 2005 dödade den fyra år yngre tvåbarnsmamman Gülay Karagöz från Alunda i Uppland.

Hovrätten anser, precis som tingsrätten, att åklagaren kunnat presentera en övertygande bevisning om att mannen mördat kvinnan. Enligt domstolarna hade mannen motiv, kapacitet och tillfälle att döda kvinnan.

Mannen hade den 8 september i fjol lurat kvinnan till Österplan i Uppsala och fått henne att åka med honom i hans bil. Därefter misshandlade och dödade han henne och gömde kroppen i ett skogsparti nordost om Uppsala.

Gülay Karagöz mördades för att hon hade ekonomiska krav på mannen. När kvinnan anmäldes försvunnen blev 36-åringen tidigt misstänkt för att ha något med hennes försvinnande att göra. Han greps förra hösten, men släpptes.

Efter åtta månaders sökande hittades kvinnans kvarlevor vid en skogsväg i Valö, nordost om Uppsala. Mannen greps på nytt men har hela tiden hävdat sin oskuld.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.