Statsminister Stefan Löfven om bombdådet mot polischefen: ”Det är fruktansvärt” Foto: TT

Löfven om dådet mot polischefen: Vi måste vara stenhårda

Uppdaterad
Publicerad

Statminister Stefan Löfven kommenterar nu det misstänkta sprängdådet mot en polischefs bil som stod vid hans bostad i norra Stockholm.

– Det är fruktansvärt och jag vill uttrycka empati för den drabbade och hans familj, säger statsministern till SVT Nyheter.

Det var vid midnatt som polischefens bil exploderade utanför hans bostad i norra Stockholm. En förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse är inledd och polisen har knackat dörr i området, men i dagsläget finns ingen misstänkt.

– Det är fullständigt oacceptabelt att ge sig på poliser på det här sättet, säger Stefan Löfven och fortsätter:

– Det måste kännas fruktansvärt honom och hans familj.

”Vi får se vad orsaken är”

I dag har både Polisförbundet och rikspolischefen Dan Eliasson reagerat på våldet mot mannen som är anställd inom Uppsalapolisen. Han och hans familj har tagits om hand efter dådet. Stefan Löfven menar att det inte går att utesluta att det rör sig om organiserad brottslighet.

– Jag vet ju inte bakgrunden till det här, men vi kan inte utesluta att det är någon form av organiserad brottslighet. Här måste samhället stå upp för den här brottsligheten och ta i riktigt hårt. Vi ska ha trygghet i Sverige, säger han till SVT Nyheter.

Till TT säger statsministern:

– En polis ska inte känna rädsla för att vara polis, de ska ha allt stöd de kan få. Vi måste vara stenhårda mot den här typen av brottslighet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.