Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Vid hotfulla situationer och akuta händelser ser Nikki Olsson Brissmyr flera säkerhetsrisker när lokförare ska vara ensam ombord på pendeltågen. När SVT ska ställa frågor om arbetsmiljön för lokförare tar MTR:s vd Henrik Dahlin av sig mikrofonen och går. Foto: Malin Benett Klarin/Leonora Toplica/SVT

Lokföraren Nikki deltog i MTR:s mörkade säkerhetsutredning

Uppdaterad
Publicerad

Lokföraren Nikki Olsson Brissmyr deltog i MTR:s utredning om risker med ensambemannade. Men nu håller MTR rapporten hemlig – och företagets vd vägrar svara på frågor.

– Resultatet kanske inte blev som MTR hoppats på, säger Nikki Olsson Brissmyr.

För Nikki Olsson Brissmyr handlar rapporten om hennes säkerhet på jobbet, men också om en oro för passagerarnas säkerhet. Det är därför hon tycker det är viktigt att rapporten kommer ut.

Vid hotfulla situationer och olyckor är hon nu helt ensam ombord på pendeltåget. Hon har själv varit med om en incident då fyra påtända män nödöppnade en dörr.

Skulle något liknande inträffa nu är hon ensam. Ingen kollega skulle se vad som händer när hon går ut på spåret för att lösa situationen.

MTR:s vd avbryter intervjun

När SVT vill ställa frågor till Henrik Dahlin, vd på MTR Nordic Group om risker med ensamarbete, vill han inte svara och tar av sig mikrofonen och lämnar intervjun.

Vid upprepade påstötningar får vi till en intervju med MTR Pendeltågens vd Joakim Sundh.

I klippet hör du honom svara på frågan om varför de inte vill visa resultatet av den utredning som Nikki Olsson Brissmyr deltog.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.