M gör MP sällskap till Oslo för att studera trafik

Uppdaterad
Publicerad

Först var Moderaterna i Stockholms stadshus kritiska till trafikborgarrådet Daniel Helldéns (MP) resa till Oslo för att lära sig mer om den norska huvudstaden intentioner att skapa en bilfri innerstad till 2019. Nu har man ändrat sig och vill följa med till Oslo.

Enligt ett beslut av politikerna i Norges huvudstad ska Oslos stadskärna bli bilfri år 2019. Miljöpartiets trafikborgarråd Daniel Helldén ska åka på besök till Oslo för att få reda på mer om Oslos planer, något som fick Moderaterna att reagera.

Cecilia Brinck, trafikpolitisk talesperson för Moderaterna i Stockholm, menade att det tydde på att Helldén vill skapa en bilfri stadskärna även i Stockholm.

– Min kritik handlade om att han redan från början tycktes ha bestämt sig för en slutsats, och att det var att han ville titta på hur man skapar en bilfri innerstad. Det tyckte jag var att gå händelserna i förväg, säger Cecilia Brinck (M).

Ändrat sig – följer med till Oslo

Efter att Daniell Helldén (MP) förra veckan bjudit in Cecilia Brinck (M) att följa med på resan har hon nu beslutat sig för att göra just det.

– Jag vill gärna, precis som han, se hur man löser problem på andra håll, säger Cecilia Brinck (M).

I ett inlägg på Instagram skriver Brinck:

”Daniel Helldén (MP) har bjudit in mig att följa med till Oslo för att studera deras bilfria citykärna. Framtidens trafiklösningar är oerhört viktiga för Stockholm & därför har jag redan packat väskan. Men också bilen har en plats i framtidens Stockholm, den bilden hoppas jag att Daniel Helldén delar. Mot Oslo!”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.