Uttrycket som mött kritik skrevs på twitter. Hör Kristoffer Tamsons (M) försvara sitt ordval. Foto: Twitter/SLL

M-trafikregionrådet kallade dömd klottrare för ”kloakråtta”

Publicerad

Efter att en tonåring dömts för att ha klottrat på två av SL:s stationer, kallade Stockholms trafikregionråd Kristoffer Tamsons (M) den dömde för ”en kloakråtta från Ösmo”.

– Jag anser att politiker ska visa känslor. Det gäller en dömd person som har förstört värden för tusentals kronor, säger han.

Tonåringen som dömdes att betala skadestånd och avtjäna ungdomsvård, uppmärksammades av tidningen Nynäshamnsposten. Kristoffer Tamsons (M) skrev då ett eget inlägg på Twitter: ”Förstärkta insatser ger resultat. Fler åker dit som klottrar och förstör. Här en kloakråtta från Ösmo, dömd till ungdomsvård och skadestånd, efter att ha klottrat ned två t-banestationer. Gott så. Vi fortsätter växla upp. Vi ska bevaka, jaga och fälla er.”

”Icke rumsrena ärthjärnor”

Formuleringen har väckt reaktioner på flera håll. Och det är inte första gången som regionrådet uttryckt hårda ord mot klottrare på sociala medier. För två år sedan använde han ordvalet ”icke rumsrena ärthjärnor”.

Hör vad Kristoffer Tamsons själv anser om kritiken i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.