Oppositionsrådet i Solna kritisk till hur majoriteten hanterat Berga äldreboende.

”Majoritetspartierna måste lägga korten på bordet”

Uppdaterad
Publicerad

De senaste dagarnas uppgifter från anställda på Berga vård- och omsorgsboende om att de tvingas gå mellan coronasjuka och friska patienter har väckt skarp kritik från oppositionen.
-Det här har inte skötts bra alls. Situationen på Berga har skapat oro både bland anhöriga och anställda, säger det socialdemokratiska oppositionsrådet Arne Öberg.

-Kommunstyrelsen är en stor beställare och därför är det angeläget att se alla led och hur det gått till på Berga äldreboende. Om de bara gör en intern utredning så är det risk att man går i försvar och är delaktig i det som hänt. Man måste lägga korten på borden, säger det socialdemokratiska oppositionsrådet i Solna, Arne Öberg.

Ansvariga politiker vill inte ställa upp i tv-intervju

SVT Stockholm har under hela dagen sökt de styrande politiska företrädarna i Solna utan resultat. Varken omsorgsnämndens ordförande Nataliya Hulusjö (KD) eller kommunstyrelsens ordförande Pehr Granfalk (M) vill ställa upp i en tv-intervju och prata om Berga.

Under sen eftermiddag låter Solna stad meddela i ett pressmeddelande att man kommer att göra en oberoende granskning av händelserna på Berga kopplat till hanteringen av Coronaepidemin.

”Staden kontaktade i onsdags FOUnu, som är ett samarbete mellan Region Stockholm och nordväst kommunerna i Stockholms län, och har ställt frågan till dem om de skulle kunna göra granskningen”.
I övrigt välkomnar staden den förundersökning som åklagaren har inlett, som kompletterar den oberoende granskning som vi själva beslutat genomföra av händelsen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer