Fyra av tio tror att priserna kommer att gå ner. Foto: TT

Mäklare förutspår prisfall

Publicerad

Allt fler fastighetsmäklare tror att priserna på bostäder kommer att falla under de kommande tre månaderna. Det visar en undersökning av Valueguards mäklarpanel, i samarbete med Fastighetsmäklarförbundet.

Undersökningen visar att fyra gånger fler tror på fallande priser än de som tror på stigande priser, vilket är en rejäl ökning jämfört med för bara en månad sedan.

Totalt tror fyra av tio att priserna kommer gå ner, varannan tror på stillastående priser och bara tio procent att priserna ökar.

– Efter en lång tid av prisuppgång ser vi nu en avmattning och ökad oro på marknaden i framförallt Stockholm och Göteborg. Trots oron på marknaden har de ekonomiska förutsättningarna som styr bostadsmarknaden inte försämrats så som hög sysselsättning och låga räntor, säger Carolina Stegman, vd på Fastighetsmäklarförbundet i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.