Man anhållen för mordförsök i Tierp

Uppdaterad
Publicerad

Sent på lördagskvällen larmades polisen om att en man blivit knivhuggen flera gånger i Tierp – vid midnatt greps en man misstänkt för mordförsök. Den skadade mannen opererades under natten och läget var under söndagsmorgonen stabilt.

– Han är vaken och talbar, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson polisregion Mitt till SVT Uppsala.

Larmet kom till polisen klockan 22.12 på lördagskvällen. En man i 50-årsåldern hade då blivit knivhuggen flera gånger i Söderfors, som ligger i Tierps kommun.

Den knivhuggna mannen kördes till sjukhuset av vänner. Ett par timmar senare kunde polisen gripa en man i 40-årsåldern som nu misstänks för mordförsök.

Mannen anhölls senare under natten.

Polisen kommer att genomföra tekniska undersökningar på brottsplatsen under söndagen.

Ska höras under dagen

Enligt polisen är läget stabilt för den skadade mannen.

– Vi kommer att åka och träffa honom på sjukhuset, och om det går och om han vill kommer vi att försöka att höra honom, säger Daniel Wikdahl.

Enligt polisen är det fortfarande oklart varför mannen knivhöggs.

– Vi är inte på det klara med vad som har hänt. Han pratade en del med oss i direkt anslutning till händelsen, men mycket återstår. Vi tror dock att vi har en brottsplats och det finns vittnen, säger Daniel Wikdahl.

En åklagare har nu hand om fallet och händelsen rubriceras som försök till mord.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.