Mannen föll från en balkong i samband med scenarbete. Polisen rubricerar händelsen som arbetsmiljöbrott vållande till annans död. Foto: Pontus Lundahl / TT

Man död efter fall på Kungliga Operan

Uppdaterad
Publicerad

En man i 55-årsåldern har avlidit efter att ha fallit från hög höjd på Kungliga Operan i Stockholm under torsdagen.

Händelsen inträffade vid 15-tiden på torsdagen och polisen utreder arbetsmiljöbrott.

– Han har arbetat på hög höjd inomhus och har på något vis, som är okänt för oss, tappat greppet eller halkat och sedan fallit. Han var ensam när det inträffade, säger Daniel Wikdahl presstalesperson på Stockholmspolisen.

Vållande till annans död

Polisen har nu avslutat den tekniska undersökningen och rubricerar händelsen som arbetsmiljöbrott vållande till annans död.

– Hur fallet gick till och vad som orsakade det håller på att analyseras just nu, men vi kan inte säga mer på grund av förundersökningssekretess, säger Rebecca Landberg presstalesperson hos Stockholmspolisen på fredagsförmiddagen.

Facket reagerar

Fackförbundet Scen och film reagerar starkt på händelsen.

– Vi reagerar med bestörtning och stor sorg. Det som inte får hända har hänt. Vi tänker på den omkomnes anhöriga och alla kollegor. Det här är en tragisk situation för alla inblandande, säger Scen och films ordförande Simon Norrthon.

Han betonar att den påbörjade utredningen måste göras noggrant och att det är upp till polis och Arbetsmiljöverket att se vad som hänt.

– För alla medarbetare på operan är det viktigt att i det här akuta skedet, men också framöver, få det stöd och den hjälp som de behöver, säger han.

Föreställningar ställs in

I ett pressmeddelande skriver Kungliga Operan att mannen föll från en balkong i samband med arbete på scenen.

Nu ställs alla föreställningar, repetitioner och övriga aktiviteter in under torsdag kväll och hela fredagen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.