En förundersökning om arbetsmiljöbrott och vållande till annans död har inletts efter dödsolyckan på Östermalm. Foto: Marco Blomberg/Sthlmnews

Man död i arbetsplatsolycka i centrala Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

En man har avlidit efter en arbetsplatsolycka i centrala Stockholm. Polisen har inlett en förundersökning gällande arbetsmiljöbrott och vållande till annans död.

Larmet om händelsen inkom till polisen vid 15.30 på måndagen. Olyckan ska ha inträffat på en byggarbetsplats på Östermalm.

– I samband med arbete så har en man förolyckats i samband med att ha använt verktyg, säger Magnus Lundquist, jourhavande förundersökningsledare vid Citypolisen.

Polisen har genomfört en teknisk undersökning och hållit förhör med personer på platsen. Förundersökning gäller arbetsmiljöbrott och vållande till annans död.

– Det finns ingen utpekad. Det får utredningen visa om man följt alla säkerhetsåtgärder som finns för arbetsmiljön. Det är olika ansvar för hur man hanterar verktyg och säkerhetsrutiner som ska följas, säger Magnus Lundquist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.