Foto: SVT Design

Man häktad för dubbelmord vid lägenhetsbrand

Uppdaterad
Publicerad

I april dog två personer i samband med en lägenhetsbrand i Tullinge. Nu sitter en 26-årig man häktad efter att ha gripits av polisen i Finland.

– Han togs på nordisk arresteringsorder, säger Nils Lundberg, kammaråklagare.

På eftermiddagen den 13 april larmades polisen och räddningstjänsten om en lägenhetsbrand i Tullinge i Botkyrka. Det brann häftigt och när rökdykare gick in hittade de en person avliden. Senare på kvällen uppgav polisen att ytterligare en person hittades död i lägenheten.

Polisen gick tidigt ut med att händelsen utreds som mord och mordbrand.

Greps i Finland

I maj anhölls en 26-årig man i sin frånvaro, misstänkt för dådet. Mannen, som är finsk medborgare, kunde senare gripas av finsk polis.

– Han greps i Finland i maj och han togs på nordisk arresteringsorder. Överlämnandet tog lång tid eftersom han dömdes för andra brott i Finland, säger kammaråklagare Nils Lundberg.

Nekar till brott

Nu sitter 26-åringen sedan i tisdags häktad, på sannolika skäl misstänkt för två fall av mord och mordbrand.

– Han har medgivit att han var i Sverige vid tidpunkten, men han nekar till brott, säger Nils Lundberg.

Nils Lundberg bedömer att bevisningen mot mannen är god.

– Det finns en massa teknisk bevisning som samverkar. Annars kan jag inte säga så mycket. Jag har bara bevakat ärendet och på måndag överlåter jag det till ordinarie åklagare, säger Nils Lundberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.