Häktet i Sollentuna där en ung man hittads död. Foto: TT

Man hittad död på häktet i Sollentuna

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern hittades död i sin cell på häktet i Sollentuna i morse. Exakt vad som inträffat är ännu oklart.

Mannen, som suttit häktad i väntan på rättegång, hittades död strax efter klockan åtta på onsdagsmorgonen, i samband med frukosten.

– Man inleder återupplivningsförsök och tillkallar en ambulans och därefter är det en akutläkare som konstaterar att personen är död, säger Lennart Pettersson, jourhavande förundersökningsledare på polisen Stockholm Nord, till DN.

Polisen har spärrat av cellen för teknisk undersökning och kroppen har förts till obduktion. Polisen utreder dödsfallet, men i nuläget finns det ingenting som tyder på brott.

– I skrivande stund finns det inget som tyder på egen eller annans handåverkan, säger Lennart Pettersson till tidningen.

Inga speciella omständigheter

Det fanns inga speciella omständigheter som skulle ha föranlett några extra åtgärder kring mannen, säger Charlotte Magnusson, kriminalvårdschef på häktet i Sollentuna till TT.

– Jag kan inte se att vi skulle ha brustit i våra rutiner, men det får givetvis polisutredningen visa.

Personalen på häktet får nu krisstöd och blir omhändertagna.

– Det är en stor sorg för de anhöriga, men också för kriminalvården och personalen. Det är väldigt tragiskt när en ung man går ur tiden, säger Charlotta Magnusson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.