Polisen har inlett en förundersökning om synnerligen grov misshandel alternativt försök till mord. Foto: Pontus Altin

Man hittad med skottskada i benet i Jakobsberg

Uppdaterad
Publicerad

En man hittades med en skottskada i benet i Jakobsberg på lördagskvällen. Skadeläget är oklart men ska enligt polisen inte vara livshotande. Händelsen utreds som försök till mord.

Larmet inkom till polisen klockan 19.25 på lördagen. En man hittades med en skada i benet utomhus i Jakobsberg nordväst om Stockholm, i ett område där det finns bostäder och butiker.

– En person har skjutit in mot en matvaruaffär och en person träffades, troligtvis utanför, säger Ola Österling, presstalesperson vid polisen.

Mannen, som var vaken och talbar när han påträffades, fördes till sjukhus i ambulans. Skadorna uppges inte vara livshotande.

Flera patruller på plats

Polisen lokaliserade en trolig brottsplats som spärrades av. Flera patruller befann sig på platsen under lördagskvällen och förhörde personer som kan ha information om ärendet.

Ingen gripen

Under söndagen har polisen genomfört en teknisk undersökning och en förundersökning om försök till mord är inledd. Men ingen misstänkt eller gripen finns i nuläget.

– Vi har under dagen knackat dörr för för att samla in iakttagelser, säger Ola Österling.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.