Sju anhållna misstänkta för dödsskjutningen i Fisksätra

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern har dött efter en skottlossning i Fisksätra i Nacka under onsdagskvällen. Under torsdagen anhölls sju unga män misstänkta för mordet.

– Vi kommer hålla förhör under dagen med de anhållna och mer kan jag inte gå in på nu, säger åklagare Helene Gestrin som leder förundersökningen.

Det var vid klockan 19.43 på onsdagskvällen som polisen larmades till Fisksätra centrum där en man påträffats skjuten. Under torsdagsmorgonen bekräftade polisen att mannen avlidit av skottskadorna.

– Vi vet att det har varit någon form av bråk men vi vet inte orsaken till bråket och vad som har föregått själva händelsen. Men i samband med det här bråket har den avlidne blivit skjuten, säger Peter Brottman, jourhavande förundersökningsledare vid Stockholmspolisen, till TT.

Hur många som har deltagit i bråket är oklart, men ett tiotal personer har plockats in av polisen – några är gripna andra hämtade till förhör. På torsdagen anhölls sju unga män.

Var inte från Stockholmsområdet

Den ihjälskjutne mannen är enligt polisen inte från Stockholmsområdet, däremot är samtliga som har frihetsberövats av polisen hemmahörande i Fisksätra. Enligt uppgifter till SVT är brottsoffret hemmahörande i Örebro.

Under kvällen och natten har det också genomförts ett antal husrannsakningar.

– Det är för att kunna säkra bevis i första hand. Jag vet att vi har haft teknisk undersökning på plats och vi kommer att fortsätta med teknisk undersökning på förmiddagen och dagen, säger Peter Brottman.

Polisen har inlett en förundersökning om mord och grovt vapenbrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.