Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En person skadades efter en misstänkt skottlossning i Bredäng i sydvästra Stockholm. Foto: Janne Åkesson/Swepix

Man allvarligt skadad efter skottlossning i Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

En ung man anträffades med befarade skottskador i Bredäng, sydvästra Stockholm på torsdagskvällen. Två personer har gripits och är nu anhållna.

Det var strax innan klockan 22 som polisen larmades om en anträffad skadad man i Stockholmsförorten Bredäng. Enligt uppgifter till SVT handlar det om en man i 20-årsåldern som fördes till sjukhus med ambulans.

– Vi befarar att han är skottskadad, och hans tillstånd är allvarligt. Men han var vaken och kunde tala när polisen anlände, säger Carin Skagerlind, presstalesperson vid polisen i region Stockholm.

Enligt andra polisuppgifter ska mannen inte vara livshotande skadad.

Två personer greps sent på torsdagskvällen och anhölls senare. Under natten har den tekniska undersökningen avslutats och den avspärrning som har funnits är borttagen.

Ytterligare skottlossning i Stockholmsområdet

Senare på natten, vid tvåtiden, larmades om höga smällar i Bollmora i Tyresö. En man har gripits misstänkt för grovt vapenbrott men inga skadade har påträffats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.