Polisen larmades först till Alby centrum där ungdomar bråkade och slogs. Foto: Blåljusbilder

Man hittad skjuten i Botkyrka – fem anhållna

Uppdaterad
Publicerad

En man fördes till sjukhus med en trolig skottskada efter en misstänkt skottlossning vid Alby centrum i Botkyrka söder om Stockholm under onsdagen. Flera personer har gripits under kvällen, på olika sätt misstänkta för inblandning. Under torsdagen anhölls fem missstänkta.

– De är misstänkta för delaktighet i det här brottet, säger Eva Nilsson, vid Stockholmspolisen.

Mannen hittades inomhus, men enligt polisen har han troligen blivit skadad utomhus.

– Vi hittade mannen med en trolig skottskada i ett flerfamiljshus, han var vaken och talbar när poliserna fann honom, säger Eva Nilsson, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Mannen, som är i 40-årsåldern, fördes med ambulans till sjukhus och skadeläget bedöms av sjukvården som allvarligt men stabilt. 

Ungdomar bråkade i centrum

Det var vid 17-tiden som polispatruller beordrades till området efter att man fått in flera larmsamtal om bråk mellan ungdomar i centrum. Flera berättade också att de hört smällar som de uppfattade som skott.

– Polisen har lokaliserat en trolig brottsplats utomhus i ett bostadsområde i centrala Alby. Vi har spärrat av området och tekniker är på väg.

På torsdagen anhölls fem personer misstänkta för inblandning i händelsen. En förundersökning om försök till mord är inledd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.