Man död efter grov misshandel i Järfälla

Publicerad

En man med svåra skador hittades utomhus i Järfälla på fredagskvällen. Mannen dödförklarades senare på platsen och polisen misstänker att han blivit mördad. På lördagmorgonen var han ännu inte identifierad och polisen vädjar om vittnesuppgifter.

Vid 20.30-tiden på fredagen fick räddningstjänst och ambulans larm om att en skadad man låg på marken i Kallhäll i Järfälla. När räddningstjänsten kom till platsen visade det sig att mannen hade skador som tyder på att han blivit misshandlad.

Senare under kvällen konstaterades att mannen avlidit på plats.

– Vi har gjort teknisk undersökning av platsen under natten, och mannen är ännu inte identiferad, säger Åsa Wallentin på polisens regionledningscentral, på lördagmorgonen.

En förundersökning om mord har inletts och på lördagen var fortfarande ingen gripen, och polisen hoppas på tips från allmänheten.

Söker tips från friluftsområde

– Vi söker vittnen till händelsen och om någon vet något vill vi gärna att de tar kontakt med oss på 11414, säger Åsa Wallentin.

Polisen söker iakttagelser gjorda från klockan 16.30 och framåt på fredagen i området mellan Kallhäll station och industriområdet vid Slammertorpsvägen där mannen hittades. Mannen var klädd i vad polisen beskriver som friluftskläder, vinröd fleecetröja och svart jacka, och därför vill man också få in tips från ett friluftsområde i närheten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer