Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Malin Sörwing promenerar varje dag i området där en man misshandlades i Hässelby: ”Känns oerhört obehagligt” Foto: Kovan Alshawish

Man misshandlad av flera ungdomar i Hässelby villastad – slogs med baseballträ

Uppdaterad
Publicerad

En man i 50-årsåldern misshandlades av ett ungdomsgäng i Hässelby villastad i västra Stockholm natten mot söndag.

Enligt polisen tog mannen kontakt med ungdomarna, vilket ledde till någon form av dispyt.

Klockan 01 larmades polisen av mannens fru till ett område nära en förskola i Stockholmsförorten. Mannen fick föras till sjukhus, där han blev förhörd av polisen.

– Han uppgav att ett gäng ungdomar misshandlat honom, cirka nio stycken, säger polisens vakthavande befäl i Stockholm.

Slog med baseballträ

Enligt polisens presstalesperson har någon form av dispyt skett som lett till händelsen.

– Av någon anledning har den här mannen tagit kontakt med de här ungdomarna och sagt något, sen vad det har handlat om utreder vi vidare. Kan inte kalla det för en konfrontation, men något har lett till misshandeln.

Det är oklart vad motivet bakom attacken kan ha varit, men polisen säger till SVT att verktyg har använts vid tillfället.

– Det verkar som att ett baseballträ har brukats vid händelsen. Vi håller förhör idag för att få reda på vad som exakt har hänt, vi har inga detaljer i nuläget, säger polisens presstalesperson Anna Westberg.

Polisen inledde en sökinsats med bland annat hundpatrull och helikopter efter gärningspersoner.

– Initialt identifierades och förhördes en grupp ungdomar i området, men de släpptes en stund senare, säger vakthavande befäl.

Vid 03-tiden hade polisen avlägsnat sig från platsen.

Ingen frihetsberövad

Under måndagen fortsatte polisen att arbeta med informationsinhämtning, utredningsåtgärder och förhör.

– Vi arbetar med att kartlägga vad som hänt. Vi har ingen frihetsberövad i nuläget, säger Johan Olsson, lokalpolis områdeschef för Vällingby.

Johan Olsson vill inte gå in på skadeläget för mannen men berättar att man pratat med honom. Polisen kommer även ha en förhöjd närvaro i Hässelby för att svara på frågor och samla information.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.