Man nedknuffad på tunnelbanespår i Hökarängen – förd till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

En man har förts till sjukhus med ambulans efter att han, enligt uppgifter till polisen, oprovocerat blev knuffad ner på spåret vid Hökarängens tunnelbanestation i södra Stockholm. En kvinna har frihetsberövats och är misstänkt för mordförsök.

På söndagseftermiddagen larmades polisen till Hökarängens tunnelbanestation efter att en man knuffats ner på spåret av en för honom okänd kvinna, enligt uppgifter till polisen. Ett tåg som var på väg in på perrongen ska precis ha hunnit stanna.

– Enligt de initiala uppgifterna har det skett oprovocerat, utredningen får visa vad som har hänt, säger Per Fahlström vid polisens ledningscentral.

Mannen skadades i samband med fallet. Hur pass allvarligt skadad han är har polisen inga uppgifter om men han var vaken och talbar när han fördes till sjukhus med ambulans.

Kvinnan har frihetsberövats och är misstänkt för mordförsök.

– Det var andra resenärer som larmade och hjälpte mannen upp från spåret. Sen var de kvar på perrongen och höll kvar kvinnan, som försökte ta sig därifrån, tills polis var på plats, säger Per Fahlström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.