Det var klockan 15.20 på torsdagen som polisen larmades till Farsta strand efter att flera personer ringt in om smällar som lät som skott. Foto: Janne Åkesson/Swepix

Man död efter skjutning i Farsta strand

Uppdaterad
Publicerad

En skottskadad man i 20–25-årsåldern hittades i ett skogsparti i Farsta strand på torsdagseftermiddagen. Han fördes med ambulanshelikopter till sjukhus men avled senare av sina skador. En pojke i övre tonåren greps i samband med polisinsatsen och är anhållen skäligen misstänkt för mord.

Det var klockan 15.20 på torsdagen som polisen larmades till Farsta strand efter att flera personer ringt in om smällar som lät som skott.

På plats hittades en allvarligt skadad man.

– Vi fick leta ett tag innan vi hittade honom i ett skogsparti, säger Per Fahlström vid polisens ledningscentral.

Klockan 18.15 kunde polisen bekräfta att mannen dött på sjukhus och att anhöriga blivit underrättade.

En person gripen

En ung man greps i samband med polisinsatsen, och blev under kvällen anhållen, skäligen misstänkt för mord.

– Det finns företeelser som tyder på det, men vi håller på att göra en kartläggning både av mannen som är gripen och den mördade mannen, säger Ola Österling, polisens presstalesperson.

Säkrar bevisning

Polisen har gjort en teknisk undersökning samt hävt avspärrningarna vid brottsplatsen. Förhör med vittnen och den misstänkte hölls under torsdagen.

– Vi får se vad som händer med den frihetsberövade, om han ska sättas på fri fot eller inte, säger Mats Eriksson, presstalesperson vid polisen i Stockholm.

Under fredagen arbetar polisens utredare med att säkerställa bevis och hålla nya förhör med boenden och vittnen i området.

Misstänkte mannen släppt

Under fredagen höll åklagare Daniel Jonsson fortsatta förhör med den misstänkte, och beslutade sedan att inte begära honom häktad. Mannen är fortfarande misstänkt, men är för tillfället är släppt på fri fot.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.