Man skjuten av polis vid Kista tunnelbanestation

Uppdaterad
Publicerad

Polis larmades till Kista tunnelbanestation med anledning av att en man uppträdde aggressivt och hotfullt mot ordningsvakter och andra resenärer. På plats uppstod en situation som gjorde att polisen sköt mot mannen.

– När vi konfronterade mannen uppstod en situation som gjorde att polisen använde sitt tjänstevapen. Den skottskadade mannen vårdades först av polis och sedan kom ambulansen och förde honom till sjukhus, då var han vaken och talbar, säger Per Fahlström, presstalesperson vid polisen.

Händelsen inträffade vid 06.40-tiden vid tunnelbanestationen i Kista. En resenär ska ha blivit misshandlad av mannen och kunde på egen hand ta sig till sjukhus. Polisen har inlett en förundersökning gällande mordförsök, misshandel och våld mot tjänsteman.

Polisens avdelning för särskilda utredningar har kopplats in vilket är rutin när en polis använt sitt tjänstevapen. Den utredningen kommer att ledas av åklagare.

Ingen påverkan på trafiken

Situationen i tunnelbanestationen eller trafiken har inte påverkats då det inträffade drygt 150 meter utanför SL:s område, menar Claes Keisu, pressansvarig på trafikförvaltningen Region Stockholm. 

– Det var resenärer vid busstorget som tog kontakt med stationsvärden som då slog larm och kontaktade vår trygghetscentral. När ordningsvakter kom till platsen höll de avstånd från mannen och kontaktade polisen som tog över, säger Claes Keisu. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.