Poliser på plats i Stocksund. Foto: Janne Åkesson / SWEPIX

Man skjuten i Danderyd norr om Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

En man har skottskadats efter larm om skottlossning i Stocksund i Danderyd norr om Stockholm. Fyra personer har anhållits.

Larmet kom till polisen vid 22-tiden på onsdagskvällen då flera personer hörde av sig efter att ha hört höga smällar. Strax därpå dök en skottskadad man upp på sjukhus. Skadeläget är oklart.

– Det jag vet är att han var vid liv när han kom till sjukhus, säger Mats Eriksson, presstalesperson vid polisen till SVT.

En bil med två skotthål har hittats vid brottsplatsen, som har spärrats av.

– Vi har en stor resurs på plats som jobbar med att säkra spår, söka gärningsperson och prata med vittnen, säger Mats Eriksson.

Strax efter midnatt berättade polisen att fyra personer har gripits, och efter att förhör hållits under natten anhölls också männen.

 – De är anhållna för olika roller i brottsutredningen. De rubriceringar jag känner till är grovt vapenbrott och mordförsök, säger polisens presstalesperson Ola Österling till TT på torsdagsmorgonen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.