Man skjuten i garage i Märsta

Uppdaterad
Publicerad

En man har skjutits i ett garage, skriver flera medier. Han är förd till sjukhus med skottskador. Det är oklart hur allvarligt skadad mannen är.

– Han ringde själv in och larmade, säger polisens presstalesperson Lars Byström till SVT Nyheter Stockholm.

Händelsen ska ha inträffat när mannen, som enligt polisen är i 35-årsåldern, befann sig i ett garage innan han skulle åka till jobbet på onsdagsmorgonen.

Blev skjuten i benet

– Våra initiala uppgifter är att tre maskerade män kommer in och skjuter honom i benet, säger Lars Byström.

Mannen ska inte vara allvarligt skadad. Polisen arbetar utifrån att det finns tre gärningsmän, men hittills har ingen misstänkt gripits.

Utreds som mordförsök

Polisen genomför dörrknackningar under onsdagen för att samla in information om händelsen. Garaget har spärrats av för teknisk undersökning.

– Våra tekniker kom ut till brottsplatsen vid 09.30-tiden imorse. Deras arbete får ta den tid det tar. Det är trots allt ett av de grövsta brotten vi har i brottsbalken, säger Lars Byström.

Polisen utreder händelsen som mordförsök.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.