Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
SVT:s reporter: Jakten pågår.

Ung man skjuten i Solna – allvarligt skadad

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern har hittats skadad i Hagalund i Solna efter en skottlossning. Mannen är förd till sjukhus med allvarliga skador.

– Det ska ha varit flera personer på platsen när skjutningen skedde, säger polisens presstalesperson Ola Österling.

Larmet kom in klockan 19.38. En stor insats pågår på platsen och polisen letar efter en eller flera gärningspersoner men ännu är ingen gripen. Enligt SVT:s reporter på plats cirkulerar en polishelikopter i området.

– Flera skott har hörts av vittnen. Vi arbetar utifrån att det är en uppgörelse i kriminella nätverk efter den senaste tidens skjutningar, säger Ola Österling, polisens presstalesperson.

Våldsvågen i Stockholm

Polisen genomför en rad olika utredningsåtgärder under kvällen. Ett stort antal personer har förhörts, övervakningskameror kontrolleras och polisen knackar dörr för att hitta boende som kan ha sett eller hört något. Polisen påbörjar också en brottsplatsundersökning.

”Vaken och talbar”

Skottlossningen inträffade i ett område med flerfamiljshus i Hagalund i Solna och en man i 20-årsåldern hittades skadad på marken.

– Han var vaken och talbar men har förts till sjukhus med allvarliga skador, säger Ola Österling.

En förundersökning gällande försök till mord har inletts.

Artikeln uppdateras

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsvågen i Stockholm

Mer i ämnet