Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polis på plats. Foto: Janne Åkesson/ Swepix

Man sköts till döds i Jakobsberg – mordmisstänkt gripen i Spanien

Uppdaterad
Publicerad

En man som misstänks för ett mord i Jakobsberg i våras har nu gripits i Spanien.

Det var i maj som polisen larmades till Jakobsberg efter att höga smällar hörts i området. På platsen hittades en man som blivit skjuten och mannen avled senare av sina skador. Efter dödsskjutningen greps fyra personer misstänkta för inblandning i mordet.

Polisen meddelar nu att en femte person gripits i Spanien på sannolika skäl misstänkt för mord. Det var i helgen som mannen kunde lokaliseras och gripas efter att ha varit häktad i sin utevaro.

Våldsvågen i Stockholm

– Mannen är misstänkt för mord och grovt vapenbrott, säger Theo Mandoki, utredningsledare vid sektionen för grova brott i Stockholm Nord.

Theo Mandoki berättar att polisen har en bild över hur länge mannen befunnit sig i Spanien, men han vill inte gå in på detaljer.

– Ett så snabbt gripande hade inte varit möjligt utan det mycket goda samarbete med spansk polis som upparbetats på utredningsenheten vid NOA, säger Theo Mandoki i ett pressmeddelande.

Mannen kommer nu att begäras utlämnad till Sverige.

– Vi vet inte när det sker, men den processen pågår mellan spanska och svenska myndigheter, säger Theo Mandoki.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsvågen i Stockholm

Mer i ämnet