Man skottskadad i Upplands-Bro – tre gripna

Uppdaterad
Publicerad

Tre unga män som tillhör Bronätverket har nu häktats misstänkta för inblandning i skjutningen av en man i Bro, norr om Stockholm, tidigare i veckan. Mannen påträffades i en lägenhet och var vid medvetande när han hittades och fördes till sjukhus med ambulanshelikopter.

Under onsdagen pågick en stor polisinsats i Bro. Polishelikopter och en större mängd polispatruller sökte området och vittnesmål berättar om personer som blivit kontrollerade. Larmet om en skottskadad person kom till polisen strax efter klockan 10 på morgonen.

– Vi fick in uppgifter om att en man var skottskadad i en lägenhet. Mer än så kan jag inte gå in på, sade Ola Österling på Stockholmspolisen på onsdagen.

Mannen som skottskadades är i 25-årsåldern och ska enligt uppgifter till SVT bland annat förekommit i utredningen kring ett uppmärksammat dubbelmord i Bro 2019. Under onsdagen har sex personer gripits misstänkta för inblandning i händelsen. Tre män i 20-årsåldern som tillhör det kriminella Bronätverket häktades under lördagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.