Många frågor när Örbyborna samlades

Uppdaterad
Publicerad

Det var ett lugnt möte när de boende i Örby ställde frågor om de planerade modulhusen till de styrande i Stockholms stad.

Under torsdagskvällen hölls tre informationsmöten i den gamla skolan från förra seklet. Frågorna från de boende var många men mötet gick lugnt till och en del uttryckte en oro om hur det skulle bli. För att behålla ordningen och för att de inte skulle bli för trångt så har varje besökare fått en inträdesbiljett. Eva Pååg är en av de boende från området och hon tycker att det är nödvändigt att hjälpa till.

– Stockholm är en stor stad, vi har alla möjligheter att hjälpa till och det ska vi göra också, säger Ewa Pååg. 

Hon får delvis medhåll av Roger Pettersson som kom till mötet för att få mer information om de modulhus som ska ge boende åt nyanlända med uppehållstillstånd.

– Det här proportionerna som det har blivit, vi har inte det sociala nätverket runtomkring för att klara av det här. Vi klarar inte det som är nu, så minska ner, säger han.

Förståelse

Roger Pettersson förklarar att han rest över stora delar av världen och har ingenting emot att Sverige tar emot människor som behöver hjälp.

– Jag har varit i Syrien och Irak och har en viss förståelse för att de kommer hit, men det blir för många på en gång. Jag tycker att informationen har brustit.

Ewa Pååg är lokalpolitiker för vänsterpartiet i Örby och hon anser inte att det är för många.

– Att det kommer 200-300 personer till Örby av sammanlagt 2800 personer, i en stad där det bor nästan en miljon, det är inte för mycket. Jag tycker tvärtom, vi skulle kunna hjälpa fler här i Stockholm.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer