Många sexköpare gripna efter insats i Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har gripit ett stort antal sexköpare under en insats mot prostitution i Stockholm. Enligt uppgifter till Ekot på Sveriges Radio rör det sig om ett 40-tal gripna.

Enligt vad Ekot erfar var insatsen, som genomfördes för ett par veckor sedan, framför allt inriktad mot lägenhetsbordeller. Tillslag gjordes mot tre adresser, bland annat på Götgatan på Södermalm.

– Det som man tidigare förknippade med prostitution, typ gatuprostitution, har reducerats kraftigt. Prostitutionsarenan har flyttat inomhus, till Airbnb-lägenheter, hotell och liknande, säger Johan Christiansson, utredare mot prostitution och människohandel på Jämställdhetsmyndigheten, till Ekot.

Sammanlagt greps 41 män under insatsen. Det kan jämföras med förra året, då ett 50-tal män i hela länet dömdes för köp eller försök till köp av sexuell tjänst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.