Marwin Wallonius världsmästare i minne

Uppdaterad
Publicerad

Det blev dubbelt guld för Marwin Wallonius i minnes-VM i Singapore. Dessutom tangerade han ett av sina världsrekord. Han lyckades memorera 520 siffror på fem minuter.

Det blev totalt tre individuella medaljer för det svenska landslaget. Emma Andersson, som bor i Göteborgsområdet, blev dubbelt historisk när hon tog hem Sveriges första juniormedalj, guld i abstrakta bilder.

Lämnade in protest

Men det svenska minneslandslaget lämnade in en protest, då man menar att det fanns en miss i dokumenten.

– Jag är inte nöjd med min prestation. Detta var inte alls vad jag planerat. I min bästa gren, binära tal, blev det helt fel och det var svårt att hitta fokus efter det. Men det blev två guld till slut så man får glädjas åt det, säger Marwin Wallonius i ett pressmeddelande.

VM i minne avgörs i tio grenar under tre dagar och man tävlar i att minnas namn, kortlekar, historiska datum, siffror, ord, binära tal och abstrakta bilder.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.