Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Thomas Wanzelius (M) var en av fyra samtliga moderater i samhällsbyggnadsnämnden som hoppade av sina uppdrag. Foto: Michelle Derblom Jobe/SVT

Politiskt bråk i Nynäshamn – flera moderater hoppar av i protest mot M-ledarskapet

Publicerad

Under ett och samma KF-sammanträde valde fyra moderater att hoppa av från sina uppdrag i kommunen. Anledningen: ”ledarstilen” hos kommunstyrelsens ordförande Marcus Svinhufvud.

Sammanlagt fem moderater i Nynäshamn har hoppat av den senaste tiden. Men fyra av dem, där alla hade uppdrag i samhällsbyggnadsnämnden, gjorde det rent officiellt under det senaste KF-mötet i Nynäshamn.

Det var också samtliga moderater i den nämnden.

Nyheter från redaktionen i Flemingsberg

Enligt avhopparna har man länge besvärats av ”ledarstilen” hos kommunstyrelsens ordförande Marcus Svinhufvud (M). Frågan som ställde allt på sin spets var när ett planerat VA i samhället Landfjärden skrotades.

Orsaken enligt Svinhufvud är att det blir för dyrt.

– Om det blir så mycket dyrare som de säger så har Marcus rätt. Då är det inte rimligt att göra det här. Men vi tror inte att det är så, säger Thomas Wanzelius, en av avhopparna.

Hör Marcus Svinhufvuds (M) syn på saken i videon:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Marcus Svinhufvud (M) slår ifrån sig kritiken. Foto: Omar Daham/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nyheter från redaktionen i Flemingsberg

Mer i ämnet