Arkivbild. Foto: Hasse Holmberg / TT

MC-förare avled efter kollision med lastbil

Uppdaterad
Publicerad

En 56-årig man omkom på onsdagsmorgonen efter att ha krockat med en lastbil efter en polisjakt.

Vid sextiden på onsdagsmorgonen skulle en polispatrull kontrollera en motorcykelförare på Södermalm. Föraren av MC:n stannade inte då polispatrullen signalerade och patrullen följde då efter föraren. Men enligt polisen avbröts jakten då patrullen tyckte hastigheten blev för hög och då föraren körde in på gångstigar i Tantoområdet.

Men kort därefter observerades motorcykeln vid Skansbron av en annan polispatrull som följer efter. Motorcykeln körde i hög hastighet och kolliderade strax därefter med en lastbil.

Föraren, en 56-årig man, avled. Och enligt polisen är anhöriga underrättade.

Händelsen ska utredas av åklagare

Polisen har nu gjort en anmälan till avdelningen för särskilda utredningar vid åklagarmyndigheten för att utreda händelsen.

– De här anmälningarna görs nästan rutinmässigt om det finns misstanke att polisen har någon skuld i om någon skadats, eller i detta fallet avlidit. Det är då bra att en utomstående utreder vad som hände och vem som bär ansvar för vad, säger Lars Byström vid Stockholmspolisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.