Stockholms stads verksamheter ska servera mer vegetarisk kost, enligt den nya matstrategin. Foto: TT

Mer grönsaker och mindre kött i skolorna

Uppdaterad
Publicerad

Det ska finnas minst en vegetarisk huvudrätt i alla stadens verksamheter som serverar mat, och matsvinnet ska minska. Det är några av följderna av att kommunfullmäktige i Stockholms stad klubbade en ny matstrategi under måndagen, rapporterar DN.

Den nya matstrategin rör alla verksamheter i staden som serverar mat, som skolor, förskolor och äldreboenden. I strategin, som till stor del togs fram av den rödgrönrosa majoriteten under förra mandatperioden, finns bland annat riktlinjer kring djurskydd, antibiotikaanvändning och vegetarisk kost, skriver DN.

Några av målen är att styra över till mer vegetarisk mat och mindre kött, och att att använda mer närodlade råvaror.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.