Foto: SVT

”Vi hoppas barnen ska slå sig lite mer”

Uppdaterad
Publicerad

På fredagen samlades barn och unga i Korpens lokaler i Vallentuna för att spåna fram idéer till kommunens nya miljonsatsning på Snapptunafältet. Tanken är att de unga ska utvecklas genom mer riskfyllda lekar och aktiviteter.

Det var projektet Riskful Play som bjudit in ett stort antal unga i Vallentuna för att vara med och skissa på möjliga utmanande aktiviteter tillsammans med arkitekter. De fick också pröva på riskfyllda utmaningar med hjälp av virtual reality.

– Man ska våga göra saker och tänja gränser inom spontana idrottsaktiviteter och lekar – men på ett sunt sätt. Det är vad vi tror att barnen vill, och det har visat sig att barnen verkligen är nyfikna på det, säger Lars Carlsson (C), ordförande i fritidsnämnden i Vallentuna kommun.

Det hela är ett treårigt projekt som har drygt 18 miljoner kronor till sitt förfogande. Bakom projektet står Vallentuna kommun, Korpen, Allmänna arvsfonden och Riksidrottsförbundet.

Hör mer om varför det kan vara bra att få några extra blåmärken i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.