Metro fyller 20 år

Uppdaterad
Publicerad

Den 13 februari för 20 år sedan var det den första morgonen som stockholmarna kunde plocka en Metro från ett grönt plåtställ runt om i stan.

Experter hävdade att tidningen var dömd att misslyckas, men de hade fel visade det sig. Metro blev världens största dagstidning som ges ut i 23 länder och har 18 miljoner läsare. Hela veckan ha tidningen firat sin 20-årsdag, och i tisdags släpptes boken ”Metro – Konsten att skaffa sig fiender över hela världen”.

Metro har betytt väldigt mycket för tidningsbranschen, den var ett dråpslag mot de traditionella dagstidningarna. Och ur ett rent demokratiskt perspektiv har den också betytt mycket genom att den når ut till människor som annars inte läser en dagstidning, säger Kristoffer Regfors, tillförordnad chefsredaktör på Metro.

På frågan om Metro kommer att finnas om ytterligare 20 år är svaret solklart ja.

– Men frågan är i vilken form, Metro är ju ett entreprenörsprojekt och kommer nog inte vara låst vid att vara i pappersform som den är i dag.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer