Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Det är mycket pengar det handlar om, säger Makan Afshinnejad, presstalesperson på Solna stad till SVT. Foto: SVT/TT

Mick Jagger-bluff kostade Solna flera miljoner

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna som arbetade inom Solna stad misstänks ha svindlat kommunen på flera miljoner kronor. Enligt uppgifter till Ekot ska bakgrunden till den misstänkta förskingringen vara ett romansbedrägeri. Den tidigare anställda kvinnan ska ha trott att Mick Jagger var förälskad i henne.

En förundersökning om grov förskingring pågår och kvinnan har fått avsluta sin tjänst på kommunen.

– Det är en medarbetare i Solna stad som är misstänkt för brott, säger Makan Afshinnejad, Solna stads presstalesperson, till SVT.

Det ska handla om miljontals kronor som försvunnit från kommunens konto, berättar Makan Afshinnejad, men han vill inte gå in på detaljer om beloppet. Enligt Ekot, som tagit del av polisrapporten, handlar det om över fyra miljoner kronor.

I videon ovan hör du Solna stads presstalesperson Makan Afshinnejad om den misstänka förskingringen och varför de inte upptäckt den tidigare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.