Foto: Pontus Lundahl/TT

Midsommar med fylla och misshandel

Uppdaterad
Publicerad

Polisen i Stockholms län har haft fullt upp under midsommardygnet med en hel del fylla bland firande stockholmare. Däremot har det inte varit stökigare än en vanlig, solig sommarhelg, konstaterar man.

De poliser i länet som varit i tjänst under midsommaraftonen och natten mot midsommardagen har sett en jämn ström av fylleri, misshandel och rattfylleri.

– Vakthavande befäl konstaterar ändå att det varit precis som vilken vacker sommarhelg som helst så det har inte varit stökigare än det brukar, säger Åsa Wallentin, polisens presstalesperson.

Däremot kan man konstatera att det varit mer alkoholrelaterade brott än vanligt och totalt har polisen omhändertagit 58 personer för fylleri och ett femtontal personer har åkt dit för rattfylleri.

Under midsommardagens morgon greps tre personer för narkotikabrott och två personer har gripits för misshandel. Den ena är en man i Huddinge som ska ha misshandlat en kvinna och den andra personen greps i Ulvsunda i Bromma i samband med en fest i en lägenhet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.