Polisen har spärrat av en badplats i Norrtälje efter att ett ”militärt föremål” hittats. Foto: Blåljusbilder

”Militärt föremål” var en övningsrobot

Uppdaterad
Publicerad

Ett ”militärt föremål” hittades vid en badplats i Norrtälje. Polisen spärrade av området och den nationella bombgruppen inkallades. De bedömde föremålet som en gammal övningsrobot som är helt ofarlig.

En badande person har hittat vad polisen beskriver som ett ”militärt föremål” efter att ha dykt ner till botten vid en badplats på Rådmansö.

Efter att polispatrullen som anlände till platsen fotograferat föremålet och vidarebefodrat bilden till nationella bombgruppen så spärrades ett område av i väntan på att bombgruppen ska anlända.

– Jag vet inte i nuläget vilken typ av föremål det rör sig om, men när bombgruppen rycker ut så handlar det om farliga föremål. Det kan handla om explosiva varor eller något kemiskt, sa Eva Nilsson, presstalesperson hos polisen i Stockholm innan bombgruppen var på plats.

Vid 19:30-tiden kunde personal från Nationella bombskyddet konstatera att det var ofarligt och de har tagit med sig godset för att lämna det på annan plats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.