Mordet i Skärholmen på 39-årige Mikael upprörde många. Nu har 2,6 miljoner kronor samlats in till stöd för familjen. Foto: Privat/SVT

Miljoninsamling till mördade Mikaels familj

Uppdaterad
Publicerad

2,6 miljoner har samlats in som stöd till familjen till Mikael som mördades i Skärholmen förra veckan, skriver TV4 Nyheter.

Det var på onsdagen förra veckan som 39-årige Mikael sköts till döds framför ögonen på sin 12-årige son. De två var på väg till simhallen när de mötte ett gäng ungdomar i en gångtunnel. Enligt uppgifter ska Mikael ha sagt till dem om något och blev då skjuten.

Mordet upprörde många som ville stötta familjen. Två olika insamlingar startade samtidigt, dels av politikern Hanif Bali och dels av föreläsaren och före detta polisen Mustafa Panshiri. Tillsammans har de nu fått in 2,6 miljoner som skänks till Mikaels familj, skriver TV4 Nyheterna.

39-årige Mikael sköts till döds i Skärholmen

Mamman och sonen har i ett uttalande tackat alla som bidragit.

”Er generositet och kärlek har fyllt oss med en ovärderlig känsla av tacksamhet och har gett oss hopp inför framtiden”, skriver sonen och hans mamma i ett uttalande.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Aneta, syster till offret: ”Han mådde så dåligt över alla människor som hela tiden mister livet till de skjutningar som pågår” Foto: Privat, SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

39-årige Mikael sköts till döds i Skärholmen

Mer i ämnet