Vera: ”Man glider verkligen fram!”

Uppdaterad
Publicerad

Det var isande kallt men strålande sol när 200 fjärdeklassare samlades under onsdagen på Gärdet för att pröva på längdskidåkning. Det är Svenska Skidförbundet som anordnar ”Alla på snö” för att locka fler elever till snöaktiviteter och få fler att röra på sig.

Det var en strålande sol, bitande kyla och snabba längdskidspår som mötte de 200 eleverna från årskurs fyra idag, när startskottet för  ”Alla på snö”  gick av stapeln på Gärdet.

–Jag tycker att det är roligt att åka, man glider verkligen fram, säger Vera Helldin som tidigare bara har åkt slalom och nu för första gången prövar att åka längdskidor.

Närmare 3.000 elever i Gärdets skidspår

Under fyra veckor kommer 3.000 av Stockholms fjärdeklassare få pröva Gärdets längdskidspår för att få fler elever att hitta till en aktiv livstil på snö och för att hitta nya skidåkare.

– Jag tycker att man borde röra på sig mer. Jag fick en dator i present men jag fick lägga bort den för att jag vill röra på mig mer, säger fjärdeklassaren Noomi Magnusson.

Aktivt liv

Det är sjunde året i rad som Svenska Skidförbundet arrangerar ”Alla på snö” och totalt kommer 6.000 elever få pröva på att åka skidor både utför och på längden vid flera av Stockholms alpina anläggningar.

Mira Schubert går i fjärdeklass och tycker att dagen har varit lyckad.

– Det är jättebra för att jag älskar att åka skidor och det är kul att jag kan göra det här. Jag ska bli skidåkare.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.